Dugattyús gázkompresszor a termelés kulcs berendezése

Rendelkezésre állás biztosítása komplex állapotelemzéssel

A dugattyús kompresszorok nagy termelési értéke és relatív körülményes javítása miatt alapvető igény állapotuk ismerete. Különösen fontos olyan termelő üzemekben, ahol nem áll rendelkezésre helyettesítő gép. A dugattyús kompresszorok komplex vizsgálatával hű képet kaphatunk aktuális teljesítményéről, mechanikai  állapotáról, rendszeres használatával az üzembiztonság növelhető.

A fokozott üzem hatása

Egyik gázfogadó mezőben a beérkező gázok komprimálását gyakorlatilag egyetlen, 980 kW teljesítményű gázmotorral hajtott, négyhengeres Dresser-Rand dugattyús kompresszor végzi. Az üzembe még hét, villamos motorral hajtott kisegítő kompresszort telepítettek, de ezek összes teljesítménye fele a szükséges szállítási mennyiségnek, emellett 2-3 gép állandóan karbantartás alatt volt. A fokozott üzem mellett gyakran, akár hetente több alkalommal is le kellett állni a fő kompresszorral olyan meghibásodások miatt, melyek egyébként jól diagnosztizálhatók.

Kompresszorok speciális diagnosztikája

A vizsgálatokhoz használt Beta diagnosztikai rendszer kifejezetten dugattyús gázkompresszorok hatékony vizsgálatára készült többcsatornás adatgyűjtőből és professzionális kiértékelő programból áll. Az adatgyűjtővel a kompresszor olyan dinamikus jellemzői mérhetők, mint a fordulatonkénti nyomáslefutás, a szelepek rezgése és ultrahang tartományú szivárgási zaja, továbbá a gáz hőmérséklete. A kiértékelő program nem csak egyszerűen ábrázolja a nyomás-, rezgés- és zaj összetevőket idő/szögelfordulás szerint, vagy a nyomást térfogat szerint, hanem a szállított gáz termodinamikai jellemzője alapján elvégzi mind az ideális állapotra jellemző, mind a mérésen alapuló számításokat, azaz pontos számértékekkel szolgál az egyes hengerek teljesítményeiről, veszteségeiről, hatásfokairól, terhelési viszonyokról.
Gázkompresszorról felvett jelek kiértékelő grafikonjai
1. ábra: A kompresszor jeleinek kiértékelő grafikonjai

Balról a 4. henger rezgés-, UH zaj- és nyomás jelei láthatók a az elfordulási szög függvényében – a szelep hibái könnyen azonosíthatók. Jobbról a 4. henger két oldalának elméleti és valós pV diagramjai láthatók – a vizuális elemzés segít a meghibásodások pontos behatárolásában.

Biztonság fenntartása rendszeres diagnosztikával

A gázmező készletének komprimálását végző 4RDS kompresszor vizsgálatára több, mint négy éven át minden revízió előtt, általában három hetente rendszeresen sor került. A vizsgálatok pontos információkkal szolgáltak a megjelent hibákról, azok kifejlődéséről, a várható meghibásodásokról, melyek függvényében a szükséges beavatkozásokra, javításokra időben fel lehetett készülni. Az elemzések egyik nagy eredményévé vált, hogy a leállások időtartama általában egy napos intervallum alá csökkent, azaz a kompresszor rendelkezésre állása lényegesen javult. Emellett a kezdeti, heti többszöri meghibásodási gyakoriság az átfogó diagnosztikai elemzéseknek köszönhetően jelentősen lecsökkent, a diagnosztika alkalmazása óta évente alig pár alkalommal történik nem tervezett leállás.